Het Menu van Engelbartha Helmich als PDF

Op 2 december 1868 zette Engelbartha Helmich-Van Middachten – de oma van Werner Helmich – haar gasten in Baak een groots feestmenu voor. Met vijftien gerechten, waarvan vele met vlees en vis, geeft het een indruk van de manier waarop de 19de eeuwse landhuisbezitters hun jaarlijkse culinaire hoogtepunt vierden. Houd je van koken? Of ken je iemand die graag kookt? Koop De laatste heer en download het menu met de recepten. Waarschuwing: dit enorme menu kun je waarschijnlijk niet in je eentje bereiden. Vraag hulp of kies er een paar recepten uit. Hier vind je het menu:

Op velerlei verzoek ook een Vegetarisch Menu met 19de eeuwse gerechten. Ook weer gratis te downloaden:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s