Nieuwsbrief Vereniging Gelre (okt. 2021/nr. 13): Fijnzinnige schets van wijzigende sociale verhoudingen

Hoogleraar Moderne Letterkunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen recenseerde De laatste heer voor de Nieuwsbrief van de Vereniging Gelre:

Schutte weet het interessant te maken door haar fijnzinnige schets van wijzigende sociale verhoudingen, subtiele veranderingen in de structuur van een kleine gemeenschap, tegen de achtergrond van een ook al onstuimig bewegende katholieke kerk. Als toegift schrijft Schutte kort over haar eigen studietijd. Aan dezelfde universiteit waar Helmich zijn katholieke netwerk opbouwde en zich verdiepte in Thomas van Aquino, maakt zij, als eerste-generatie student, in de jaren zeventig de hoogtijdagen van het marxisme mee. In hoofdstukken die afwisselend het perspectief van Helmich en Schuttes vader belichten, alles gedetailleerd gedocumenteerd en goed geschreven.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s