Astrid Schutte

Astrid Schutte studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en werkte daarna vier jaar in het internationaal onderwijs. Maar als haar schrijversbloed begin te borrelen, stapt ze over naar de journalistiek.

Vijftien jaar lang speurt ze naar de verhalen en probeert ze het ingewikkelde en abstracte toegankelijk te maken voor meer dan 35 verschillende media, waaronder Elsevier, Intermediair, Management Team en Psychologie.  Ze schrijft vooral veel over werk, leiding geven, vernieuwen, onderwijs, vrouwen en taal.

Al interviewend valt het haar op dat jargon en vaagtaal een hindernis vormen bij het overbrengen van een boodschap. Waarom vertellen mensen niet gewoon het verhaal? Dat inzicht leidt tot de oprichting van StoryVentures in 2004. Onder die vlag helpt ze organisaties en hun leiders met verhalende technieken effectiever te communiceren. Ze schrijft ook twee boeken over storytelling.

In 2015 besluit ze haar tanden weer eens te zetten in een groot journalistiek project. De gelukkige school, het verhaal van de vier onderwijsvernieuwers die Iederwijs opzetten, verschijnt begin 2018 bij SWP.