Genomineerd voor de Prinsjesrede 2020!

Twee van de vier genomineerden: Carola Schoor en Astrid Schutte

In 2015 deed ik voor de eerste keer mee met de Prinsjesrede en won! Dit jaar deed ik voor de tweede keer mee. Weer ben ik genomineerd!

De Prinsjesrede is een speechwedstrijd met een thema op het gebied van politiek en maatschappij. Dit jaar is het thema: ‘Denker des Vaderlands, wat te doen na de crisis?’.

De opdracht luidde: “We gaan hoe dan ook uit de coronacrisis komen. Voor iedereen geldt dat er straks een pre- en postcoronatijdperk zal zijn. We weten heel goed hoe ons leven er voor de intelligente lockdown uitzag en hoe het er nu uitziet. Maar denken we te weten hoe de wereld eruit zal zien als deze storm is geluwd? Of blijft ze op een andere manier voortrazen? Wat gaat er veranderen? Waar moeten we rekening mee gaan houden? Hoe gaan we om met de vrijheden die we stap voor stap terugkrijgen? En wat vergt dat van ons allemaal?

Jij bent de nieuwe Denker des Vaderlands. Je hebt het stokje overgenomen van Daan Roovers en maakt je eerste opwachting op nationale tv. En niet zomaar bij iets! Er komt nog één keertje een DWDD-uitzending om terug te kijken op de coronacrisis en Matthijs van Nieuwkerk zelf heeft je gevraagd om een speech te houden. Hij wil graag dat je antwoord geeft op maar 1 vraag: hoe nu verder?”

De uitreiking van de Prinsjesrede vindt plaats op 11 september 2020 in de Kloosterkerk in Den Haag en wordt uitgezonden via een livestream. Voor meer informatie: https://www.prinsjesfestival.nl/activiteit/prinsjesrede-4/

Winnaars van de Prinsjesrede 2020 waren: Ramy en Timor El-Dardiry!

Hier vind je de teksten van de genomineerde speeches en van mijn bijdrage: Courage Nederland!

Astrid Schutte


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s