Het geheim van literaire non-fictie

Deel 1 pure fascinatie vierkant
Literaire non-fictie schrijven is heel anders dan journalistiek schrijven. Je hebt te maken met spanningsbogen, personages die je levensecht moet neerzetten en (historische) feiten die je toegankelijk moet maken. Hoe doe je dat op een slimme manier?

Voor het tijdschrift Schrijven Magazine interviewde Astrid drie gerenommeerde schrijvers van literaire non-fictie: Suzanna Jansen (van o.a.  Het pauperparadijs en Ondanks de zwaartekracht), Lieve Joris (van o.a. Het uur van de rebellen en Terug naar Neerpelt) en Marian Rijk (van o.a. Polderpioniers en Eeuw in versnelling).
Aflevering 1 Het begint met pure fascinatie, over hoe je een onderwerp vindt en onderzoek doet. (Verschenen in nr 2018/6 van Schrijven Magazine): Pure fascinatie .
In juli deel 2 op deze site.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s