‘Het was fantastisch’: Alice Rouwhorst interviewt Astrid Schutte voor Contact

“Het was fantastisch! Het onderzoek, de interviews, het schrijven, de hulp die ik van mensen heb gekregen. Gewoon alles, het was een droomproject. Het feit dat het ook om een klein stukje van mijn eigen geschiedenis gaat, maakte het extra boeiend,” zegt Astrid Schutte vol enthousiasme. Zij schreef het boek ‘De laatste heer, hoe de bevoorrechte klasse in Nederland plaatsmaakte voor de gewone man’. De laatste heer is Werner Helmich (1913-1976) en de gewone man is haar vader Jan Schutte (1923-1981). Beiden wonend in Baak. De eerste op het riante Huize Baak en Schutte op een kleine boerderij aan de Vordenseweg, die werd gepacht van familie van Werner Helmich.

Lees hier het hele artikel.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s