De laatste heer. Hoe de bevoorrechte klasse plaatsmaakte voor de gewone man

Mijn boek over de laatste kasteelheer van huis Baak, Werner Helmich en de pachterszoon Jan Schutte, mijn vader, is op 17 augustus 2021 verschenen bij Ambo Anthos. Het is zowel een persoonlijk verhaal als een relaas over de grotere geschiedenis van landgoedeigenaren in de 20ste eeuw en de komst van een samenleving waarin talenten zwaarder tellen dan de plek waar je wieg heeft gestaan. Door het stijgende onderwijsniveau kon de gewone man een plek veroveren die voorheen voor hem onbereikbaar was. Landgoedeigenaren moesten hun traditionele posities opgeven. De laatste heer beschrijft hoe Werner Helmich en Jan Schutte de uitdagingen van de nieuwe tijd tegemoet traden en hoe ze elk op hun eigen manier worstelden met hun rol.

De laatste heer is te koop bij de boekhandel.
augustus 2021 • ca. € 22,99 • ca. 256 blz. • isbn 978 90 263 4877 8 • nur 320 • omslagontwerp bij Barbara

Het boek De laatste heer bevat een uitgebreide literatuuropgave van de meest gebruikte secundaire literatuur. Hier vindt u een volledige literatuurlijst.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s