Echte leiders hebben een goed verhaal

Storytelling voor persoonlijk leiderschap

Iedereen die wat wil veranderen heeft een verhaal nodig. Als leider kun je niet zonder, of je nou een team van vrijwilligers aanstuurt of een multinational  Maar wat zijn de ingrediënten van een goed verhaal? Met welke technieken maak je je eigen boodschap verhalend? En waarom hebben verhalen zoveel impact op ons brein?

In dit boek analyseert Astrid Schutte talloze verhalen van leiders die inspireren of juist de plank misslaan. Ze laat zien waarin de kracht van verhalen schuolt en geeft praktische tools die van iedere boodschap een sterk verhaal kunnen maken.

Echte leiders hebben een goed verhaal is mede gebaseerd op Astrid’s prijswinnende artikel:
Echte leiders vertellen een goed verhaal.

‘In ons werk zijn feiten niet voldoende. UNICEF gebruikt goede verhalen, die leiden tot betrokkenheid. Dit boek helpt ons daarbij. Aanrader!’
– Jan Bouke Wijbrandi, directeur UNICEF

‘Ik heb de kracht ontdekt van het vertellen van een (persoonlijk) verhaal om je visie te ondersteunen. Het boek van Astrid Schutte inspireert mij om dit vooral meer te doen en ik ben een groot aanhanger geworden van storytelling.’
– Theo Hoen, CEO Marel

‘Veel succesvolle leiders maken gebruik van verhalen, maar vaak doen ze dat onbewust. In haar nieuwe boek Echte leiders hebben een goed verhaal, laat Astrid Schutte niet alleen, aan de hand van echte voorbeelden, zien hoe en wanneer goede verhalen kunnen helpen bij het bereiken van je doel, maar geeft ze ook praktische, goed onderbouwde tips om je verhaal beter te maken. Zowel voor de onbewust bekwame als ook voor de onbewust èn onbekwame verhalen vertellende leiders draagt dit boek bij aan de ontwikkeling van hun leiderschap en het daarbij behorende verhaal! ‘
– Mattijs ten Brink, Senior Vice President Sales & Distribution KLM Cargo

‘Astrid Schutte vertelt een overtuigend verhaal. Zij illustreert met haar vakmanschap waarover zij spreekt. Zij helpt ons beter te worden in wat we in essentie al kunnen, maar zelden ten volle durven doen. Het vertellen van een goed verhaal.’
– Harry Starren, tot voor kort directeur van De Baak, nu zelfstandig ondernemer

‘Echte leiders hebben een goed verhaal’ laat op een hele praktische manier zien hoe je als leider je verhaal goed vertelt. Een prettig leesbaar boek waarmee je direct aan de slag wilt en kunt.’
– Anke Vervoord, directeur Vrouwen van Nu

‘Echte leiders hebben een goed verhaal’is een intelligent en goed geschreven boek, doorspekt met inspirerende  en verhelderende verhalen uit de praktijk, heerlijk om te lezen. Het is een must voor wie met leiderschap van doen heeft en een cadeautje voor iedereen die, al dan niet beroepshalve, geïnteresseerd is in de impact van een goed verhaal.’
– Noelle Aarts, hoogleraar strategische communicatie Universiteit van Amsterdam en hoogleraar communicatie strategieën Universiteit Wageningen.

‘Echte leiders vertellen een goed verhaal’ is een aansprekend boek over hoe je als leider communiceert met effect.’
– Maurice Nijssen, directeur PNA Group

Haystack, 2012
Gebonden
301 pagina’s
ISBN 9789461260284
Prijs:  €24,95
Bestellen

Haystack, 2012
E-book
301 pagina’s
ISBN 9789461260284
Prijs:  €12,99
Bestellen